Achterdemper uitlaat

Wat kost een achterdemper

december 12, 2017

by — Posted in Automotive

Wat kost een achterdemper, ook wel genaamd einddemper? Dit is een vraag die elke specialist in achterdempers vaak hoort. Even belangrijk is echter dat mensen vaak pas een nieuwe achterdemper willen kopen als ze hun oude moeten vervangen. Een kapotte achterdemper maakt een enorm lawaai en valt snel op bij de politie, die daarvoor boetes van honderden euro’s uitdeelt. Dat is ook niet vreemd, omdat een kapot exemplaar veiligheids- en gezondheidsrisico’s kan geven. Het antwoord op de vraag ‘wat kost een achterdemper’ wordt daarom vaak door het bekeuringsrisico meer als een bezuiniging gezien dan een uitgave.

Gelukkig hoeft u in veel gevallen niet de hele uitlaat te vervangen, maar een nieuwe achterdemper bestellen volstaat al. De prijs van een achterdemper ligt aan het kwaliteitsniveau en het merk van uw auto. Grofweg gezien kunt u stellen dat u tussen de veertig en zeventig euro kwijt bent voor het kopen van een achterdemper.

Achterdemper goedkoper door zelf monteren

Als u de beschikking heeft over een autobrug of bokken dan kunt u de demper zelf bevestigen, zodat u de kosten laag kan houden. De meeste mensen zullen de montage van de demper moeten uitbesteden, wat de totale kosten natuurlijk verhoogt. Een tip om hierop te besparen is om het kopen en monteren van een achterdemper of andere delen van uw uitlaat uit te besteden aan een online winkel voor uitlaten. In de regel verzorgen gespecialiseerde bedrijven immersook een scherp geprijsde montage bij een samenwerkingspartner in uw regio.

Als u geluk heeft, is niet de hele achterdemper stuk maar heeft u alleen nieuwe uitlaatklemmen of bevestigingsrubbers nodig. Deze kunnen het soms begeven wegens roestvorming. Ook dit soort onderdelen kunt u bij elke goede uitlaat webshop kopen.

Om de kosten van een nieuwe achterdemper in kaart te brengen is het dus de vraag of u deze online wil kopen en hoe de montage zal plaats vinden.