Top 5 led lampen

Top 5 led lampen

december 5, 2016

by — Posted in Verlichting

De lampen in de top 5 led lampen zijn vooral de lampen ter vervanging van de gloeilamp of spaarlamp. Deze lampen passen in de meest gangbare armaturen. Voor veel particulieren en bedrijven is dit één van de meest makkelijke manieren om te besparen op de energierekening.

Eén van de toppers uit de top 5 led lampen is die met een E27 fitting. Deze led lampen worden verkocht in verschillende wattages en er zijn verschillende vormen verkrijgbaar, zoals bijvoorbeeld een kogellamp. Van veel van deze lampen is er ook een dimbare uitvoering beschikbaar. Door de veelzijdigheid is het met recht een lamp die thuishoort in de top 5 led lampen.

LedlampenIn de top 5 led lampen staat natuurlijk ook de lamp met een E14 fitting. Voor deze lamp geldt hetzelfde als die met een E27 fitting. Ook deze lamp is verkrijgbaar in vele variaties.

Er zijn ook led lampen ter vervanging van halogeenverlichting. Deze zijn verkrijgbaar in de fittingen GU10 en GU5.3/MR16. Naast de vervangers van de gloei- en spaarlamp zijn dit twee toppers uit de top 5 led lampen. Deze led lampen worden veel gebruikt in spotjes.

Door de uitvinding van led lampen zijn er ook nieuwe soorten verlichting op de markt gekomen. Zoals lampen die van kleur kunnen veranderen, flexibele lichtslangen en led paneelverlichting. Toch staan deze (nog) niet in de top 5 led lampen. Het is de led buitenverlichting die de top 5 led lampen compleet maakt. Deze lampen worden vaak in combinatie met een bewegingssensor gebruikt voor inbraakpreventie. Verder worden ze gebruikt voor verlichting van panden. In veel steden wordt met led verlichting extra aandacht gelegd op historische panden of monumenten. Door vervanging van de bestaande verlichting wordt zo aanzienlijke bespaard op de energiekosten. Het is nu wachten op de intrede van de nieuwe toepassing in de top 5 led lampen.