Schilder en krijtverf

Schilder die krijtverf gebruikt

april 26, 2017

by — Posted in Schilderwerken

Krijtverf is een speciale type dat egaal dekkend is, op waterbasis bovendien. Een schilder die krijtverf gebruikt onderscheidt zich van de standaard schilder. De verf bevat meer krijt dan reguliere verfsoorten en heeft zodoende een vrij dikke consistentie. Allerlei technieken zijn toe te passen op muren of meubelstukken, door de schilder die krijtverf gebruikt. Doordat de verf minder vloeibaar is dan lakverf, kunnen met de kwast grove strepen of vegen worden aangebracht. Voor de creatie van speelse effecten is krijt zeer bruikbaar. Het bewerken van de aangebrachte verflaag is gemakkelijk dankzij de poreuze eigenschappen. Door middel van technieken als patineren of doorschuren kan een doorleefd aanzien worden gecreëerd.

De schilder die krijtverf gebruikt, kan met minimale voorbereidingen aan de slag. Wat betreft houten meubels is ontvetten en licht opschuren meestal voldoende. Voor een duurzaam resultaat wordt het hout ter voorbereiding gelakt met primer of schellak. Naast hout zijn diverse andere oppervlakken te beschilderen door de schilder die krijtverf gebruikt. Op steen, stucwerk, behang, canvas of papier is de verf prima toepasbaar. Kwasten en rollers zijn beide geschikt voor de aanbrenging, maar de schilder die krijtverf gebruikt, geeft de voorkeur aan het gebruik van een kwast. Daarmee kunnen fraaie toetsen worden aangebracht om een brocante uitstraling aan bijvoorbeeld kasten of meubels te geven. Door verdunning met water kan een interessante ‘washed’ look worden bewerkstelligd.

KrijtverfDoordat krijtverf ademt, heeft het een gunstige uitwerking op de vochtregulatie in huis. De schilder die krijtverf gebruikt, zal dit niet snel buiten doen. Het is niet specifiek voor de buitenlucht ontwikkeld. Neerslag en temperatuurschommelingen kunnen een negatieve invloed hebben. Desalniettemin kan een tuinbankje van duurzaam hardhout best met de poreuze krijtverf worden behandeld. Dan wordt water dus doorgelaten. Kwetsbare onderdelen als deuren en kozijnen behoeven een lak die het hout afsluit voor de schadelijke invloeden van vocht. Volg de aanwijzingen van de schilder die krijtverf gebruikt. Laat uw huis vandaag nog schilderen met krijtverf door Oliveri Schilderwerken.