Visvakantie

Karpervisvakantie in Frankrijk

april 30, 2018

by — Posted in Activiteiten

Een karpervisvakantie in Frankrijk is een lekker weekje weg voor iedereen die vissen als hobby heeft. Frankrijk is het populairste land in Europa voor een visvakantie of karpervisvakantie. Op een afstand van slechts enkele uren rijden tref je al prachtige toplocaties met grote vissoorten van een type die in Nederland niet vaak of helemaal niet voorkomt. In het Franse openbare water of het betaalwater hebben we het dan vooral over de karpers die daar veel groter zijn dan bij ons, vandaar dat elke Nederlandse visser zo houdt van een karpervisvakantie in Frankrijk.

Via verschillende organisaties kun je in de Nederlandse taal online reserveren en boeken. Een karpervisvakantie in Frankrijk kan individueel, in groepsverband of met het hele gezin. Ook zijn er verblijfsmogelijkheden voor je partner en kinderen en passend aanbod daarbij, zoals kinderanimatie en andere leuke activiteiten op de bijbehorende camping.

Karpervisvakantie in Frankrijk in unieke entourage

Daarnaast kun je voor het karpervissen in Frankrijk kiezen voor betaalwater of volledig wild water. Je vindt in dit land de mooiste karpermeren waarbij je je ogen zal uitkijken. Niet alleen vanwege de geweldige entourage met mooie bossen, bergen en heuvellandschappen, mooie zonsondergang en heldere nachten, maar ook de goed geconserveerde visstand en de reusachtige formaten van de karpers in het Franse viswater. De vis is in dit land immers minimaal gedresseerd, dus niet overbevist.

Dit land kent unieke hotspots voor de enthousiaste visser, je kan hier dingen beleven die je als visser nooit eerder meemaakte. Er is aanbod van wilde rivieren, gigantische stuwmeren en intieme meertjes. Er bestaat zelfs aanbod in Frankrijk waarbij je een compleet meer voor jezelf kunt reserveren. Check de plattegronden op internet van de beste karperlocaties in Frankrijk, waar altijd in de nabije omgeving campings, huisjes of hotels te huur zijn en mogelijkheden voor maaltijdservice of buffet worden aangeboden.

Een karpervisvakantie in Frankrijk boeken of reserveren

Per karpervisvakantie in Frankrijk zijn er verschillende regels. Bij sommige aanbieders zijn bijvoorbeeld roeiboten, barbecue en huisdieren toegestaan. Anderen bieden je een inclusieve visvergunning aan, zodat je dat niet zelf hoeft te regelen bij de Franse autoriteiten. In Frankrijk worden karpers en andere vissen uitsluitend gevangen via het ‘no kill principe’, tot behoud van een gezonde en goede vispopulatie.

Geniet van een heerlijke karpervisvakantie in Frankrijk met je partner, gezin of vrienden, of je nou een hobbyist bent of de echte vissport wil bedrijven. Kijk op internet naar de opties voor een boeking die in de meeste periodes van het jaar mogelijk is.