Populaire menu's Amsterdam

4 Populaire 3-gangen menu’s in Amsterdam

juni 20, 2017

by — Posted in Uitgaan

In Amsterdam is er een keur aan driegangenmenu’s te krijgen. In heel veel smaken. Populair is natuurlijk de biefstuk van Piet of van Loetje. Als u daar een voor- en nagerecht bij bestelt, heb je een driegangenmenu. Op de menukaart van Piet staan smakelijke voorgerechten als paling op toast, rundergehaktballetjes in pittige tomatensaus en carpaccio. Nagerechten zijn vanilleijs, crème brulée en chocolade mousse. Net als de biefstuk, eenvoudig en smakelijk. De kaart van Loetje is iets uitgebreider. Er staat bijvoorbeeld ook wonton met gerookte zalm en wasabimayonaise of geitenkaas met rode uienchutney. Loetje maakt ook een eigen kroket.

Eten op niveau

Amsterdam is enkele restaurants met twee michelinsterren rijk. Bijvoorbeeld ‘Ciel bleu’. Het driegangenmenu daar kost maar liefst €160, maar dan dineert u ook op niveau. Op het menu staan onder andere kaviaar, koningskrab en Japans wagyu. Dit menu is zeer populair zijn voor wie wat meer te besteden heeft.

In ‘Le Restaurant’ krijgt u ook bijzondere gerechten voorgeschoteld. Zoals Noordzeekrab met venkel, Gebraden tamme eend met gember/ lemongrass mousse en sjemeji paddestoelen. Het prijskaartje dat eraan hangt is iets minder hoog. U betaalt er zestig euro voor, drank niet inbegrepen.

Uitgebreid eten voor een redelijke prijs

uitgebreid menuDe meeste mensen zullen een tussenweg zoeken, als ze iets uitgebreider willen eten. Zo is er bijvoorbeeld restaurant Lieve aan de Herengracht. U kunt er zeer uitgebreid eten tegen een zeer betaalbare prijs. Zo kost een viergangenmenu daar €33,50.

Het is een Belgisch restaurant en u kunt er in Bourgondische sfeer eten. Men serveert u dan verschillende gerechtjes, die u met uw tafelgenoten uitkiest. U kunt de gerechtjes allemaal proeven en delen. Zo heeft u een gezellige avond en een smakelijke maaltijd.

Het kan ook wat chiquer, met een flamboyant gedekte tafel en gouden bestek. Het is maar waar u voor kiest.

Wijn en bier

Het leuke aan het laatste restaurant is, dat het ook een zeer uitgebreide bierkaart heeft. Lieve is een bierrestaurant, en bij ieder gerecht kan het u een geschikt biertje aanbieden. Ook in de ambiance komt dat terug: er is een scheidingsmuur die opgebouwd is uit bierkratten.

En houdt u niet van bier, dan kunt u ook kiezen voor een wijnarrangement. Op de wijnkaart staat een scala aan wijnen. Het personeel is deskundig op het gebied van wijn en bier, en kan u goed advies geven over uw drinken bij ieder gerecht.

Als u in Amsterdam bent, kom dan een keer eten bij restaurant Lieve! Het zal u aangenaam verassen!